علی سهامی
پژوهشگر توانمند جناب آقای اردشیر کشاورز در عرصه ی تاریخ نگاری و تحقیقات بومی استان تألیفات باارزشی به چاپ رسانده است، این محقّق نام آشنا به دلیلِ احاطه و دانش و آگاهی ای که نسبت به وقایع ِ گذشته به ویژه در زمنیه ی تاریخ بومی و محلی دارد سهم بسزایی در رونق تاریخ نویسی، وقایع نگاری کهن دیار کرمانشاه داشته است. دقت نظر وی در تشریح و توجیه وقایع تاریخی و پیوند آن با یکدیگر در بیشتر تألیفاتش از جمله « گُرد کُرد» دیده می شود. از آقای کشاورز اخیراً کتابی تحت عنوان امیر مخصوص کلهر ( عباس خان قبادیان نماینده دوره های چهاردهم، پانزدهم و شانزدهم مجلس استان کرمانشاه) به چاپ رسیده است که در شکل و سبک و روال تاریخ نگاری به خلق تألیفات تاریخ بومی در استان کرمانشاه محسوب می شود.
خواندن این کتاب باعث روشنگری قسمتی از اوضاع و احوال سیاسی تاریخ ِ کرمانشاه در سالهای قبل از ۱۳۳۲ می شود از دیگر نکات قابل اهمّیت در این کتاب، کاربرد اسامی خاص و معرفی شخصیت های فعال سیاسی در استان کرمانشاه در دوره ی مورد پژوهش است که برای مردم شناسان و پژوهشگران ِ حوزه ی فرهنگ بومی، چاپ این اثر می تواند فوق العاده مفید و سودمند باشد.
چاپ این کتاب علاوه برحفظ و مکتوب شدن خاطرات سیاسی- اجتماعی شخصیت های تاثیرگذار در جامعه ی آن زمان اهمیت دارد. گوشه ای از تلاش و مقاومت مردمان ِ عشایر غرب کشور در برابر هجوم بیگانگان را به ثبت رسانده است که آقای کشاورز با تعبیر و تفسیر دقیق اسناد و شواهد تاریخی و تنظیم وقایع به ترتیب زمان وقوع، در حوزه ی تاریخ نویسی محلی تحول بزرگی به وجود آورده است گواه این ادّعا چاپ کتاب امیر مخصوص کلهر در سه مجلّد است.